Každá čokoláda Lindt EXCELLENCE je vyrobená z najlepších kakaových bôbov a z najkvalitnejších, pečlivo vybraných ingrediencií.

Dokonalá harmónia chuti, zamatová a hladká textúra, neobvyklá aróma, to všetko robí z tejto čokolády vzrušenie a stimuláciu zmyslov po celé roky. Zistite, ako si vychutnať jeho plnú chuť.

Pohľad

Pri ochutnávaní čokolády je dôležitý prvý dojem. Pozrite sa na čokoládu zblízka: zhodnoťte jej farbu, štruktúru a lesk.

Dotyk

Teraz môžete cítiť štruktúru čokolády (od hladkej po hrubú a zrnitú).

Sluch

Vezmite tabuľku čokolády a rozlomte ju. Počúvajte zvuk: môže byť čistý alebo tlmený. Vysokokvalitné čokolády sa lámu s výrazným prasknutím. Okraje zostanú hladké.

Vône

Pomocou svojho čuchu môžete objaviť množstvo vôní ukrytých v čokoláde. Čokoládu si môžete jemne privoňať priložením k nosu alebo ju nechať rozpustiť na jazyku a potom objaviť všetky vône.

Chuť

Nechajte kúsok pomaly rozpustiť v ústach. Čokoládu rozpusťte na jazyku, aby ste jej chuť cítili všetkými chuťovými pohárikmi. Čo cítite?

Skôr ako začnete ochutnávať

Neutralizujte svoje chuťové bunky, aby ste naplno pocítili chuť dokonalosti. Môžete použiť biely chlieb, jemný šípkový čaj alebo minerálnu vodu.

Pred ochutnaním nefajčite a nejedzte silne korenené jedlá.

Začnite čokoládou s najnižším obsahom kakaa. Začnite bielou čokoládou, potom mliečnou a nakoniec siahnite po horkej čokoláde. Postupne skúste prejsť na čokolády s vyšším a vyšším obsahom kakaa. Čokoládu si najlepšie vychutnáte v pokojnej atmosfére, ktorá vám umožní sústrediť sa na svoje zmysly.

Späť na úvodnú stránku