V roku 1879 urobil Lindt veľký rozruch vo svete čokolády. V tom roku založil Bernie Rodolphe Lindt, syn lekárnika, malú cukráreň. Lindt & sons vyrábali iba tvrdú horkú čokoládu ako všetci ostatní výrobcovia čokolády tej doby.
![](/assets/C025ExcellenceSK/images//content/academy/slide1_1.png)
![](/assets/C025ExcellenceSK/images//content/academy/slide1_2.png)
![](/assets/C025ExcellenceSK/images//content/academy/slide1_3.png)
Rodolphe Lindt chcel vytvoriť prelomový produkt, skúšal všetko možné. Po mesiacoch pokusov jedného piatkového večera odišiel z továrne a zabudol vypnúť "lastúru" – stroj na miešanie čokolády za nádržou. Zariadenie bežalo celú noc, celý víkend.
V pondelok Rodolphe Lindt zistil, že čokoláda je zamatovo hladká a chutná ako nikdy predtým. Čokoláda sa navždy zmenila. Tak začal príbeh nedostižne krémovej, svetoznámej čokolády Lindt.
![Obrázek ve středu](/assets/C025ExcellenceSK/images//content/academy/slide3_1.png)
![Krajní obrázek](/assets/C025ExcellenceSK/images//content/academy/slide3_2.png)
Presnou kombináciou a dlhým miešaním kakaového masla, kakaovej hmoty a sušeného mlieka objavil R. Lindt proces konšovania. "Rozpúšťajúcej sa čokoláde" neuveriteľne plnej chuti je ťažké odolať. Teraz si to môžete užiť aj Vy.
![](/assets/C025ExcellenceSK/images/content/bg/right_choco.png)
![](/assets/C025ExcellenceSK/images/content/bg/left_choco.png)